• Kawa w kapsułkach

  • Parametry

Główną zaletą kapsułek jest szeroki wybór kaw oraz napojów kawowych, których przygotowanie ogranicza się do umieszczenia w ekspresie na kapsułki wybranej kapsułki i przyciśnięciu jednego guzika. Próżniowe pakowanie sprawia, że kawy takie mogą dłużej zachować swą świeżość, a my – cieszyć się ich aromatem oraz wybornym smakiem. Takie rozwiązanie jest niezwykle wygodne, bo przygotowanie ulubionej kawy nigdy nie było takie wygodne.Sporym minusem może być jednak jej koszt – znacznie wyższy niż w przypadku kaw mielonych i ziarnistych. Za jedną kapsułkę kawy zapłacimy około złotówki. W jednej kapsułce znajduje się przeważnie od 5 do 7 gramów świeżo zmielonej kawy. Możemy wybierać z szerokiego asortymentu mieszanek i smaków, przygotowując ulubione espresso, latte, cappuccino czy macchiato. Warto wybierać kapsułki zawierające kawę naturalną, sprowadzaną z kraju pochodzenia: Brazylii, Etiopii czy Kolumbii. Pamiętajmy, że miejsce pochodzenia, transport i sposób przechowywania mają ogromny wpływ na późniejszy smak napoju.